Интервюта

Sonic Seducer 27.06.2007 - Highlights


Sonic: Заедно с твоите дуум и прогресив-рок заемки?
Виле: (гордо) Страхотно е! Имам в предвид, че прогресив-рока е добро нещо. А аз винаги съм бил голям фен на Yes, Jethro Tull и други подобни групи. Смешното около този албум е, че за първи път не са ни давани никакви инструкции. Ние наистина просто си седяхме в репетиционната ни в Хелзинки, късахме се да се смеем и се питахме: "Защо пък не?". Това винаги е бил най-добиря въпрос. разбира се, аз обичам поп-песни и ние направихме доста такива през последните няколко години, но сега времето дойде да приключим с това и да направим нещо различно.

С: Това може да е сериозен проблем за младите девойки, ваши фенове. Пресметнат риск?
В: Именно. този албум е за възрастни - за интелигентни, пораснали хора. Не, сериозно, би било скучно да повтаряме същото нещо, което вече е било успешно преди години. А този албум е невероятен, защото е доста агресивен и мръсен. Голям фен съм на My Bloody Valentine и обичам техния албум 'Loveless'. Именно тези здрави китари, които оставят място за нещо по-сантиментално. Venus Doom е страхотен албум, който направи дните ми по-светли и щастливи и депресиите ми - по-дълбоки (смее се). И това е първият албум, в който можете да чуете женска еякулация.

С: В коя песен?
В: Купи си албума и ще разбереш! Но може да се чуе съвсем ясно. За това, ако искаш да го откриеш, ще успееш. За съжаление, не е запис на живо, просто защото поради някаква причина финландските момичета не еякулират (смее се). Наложи се да използваме американско порно, и то не особено добро.

С: Как така Уорнър отложиха излизането на ВД отново за средата на септември, този път. Ядосан ли си заради това?
В: Да рабзира се, че съм ядосан, доста при това. Имам в предвид, че можех да използвам това време за албума. Но те казаха, че има предстоят две големи премиери на "Taking Back Sunday" и на "Smashing Pumpkins" в един ден и е доста работа за тях. За това и отложиха датата. Определено не биха постъпили така с Били Корган!

С: Как решихте да кръстита албума Винъс Дуум и какво означава това?
В: Ами, няма нищо общо с планетите. Имах в предвид Богинята на Любовта. И заглавието следва традицията, по която се водим във всеки албум - ин и янг, черно и бяло...и тн. Игра на противоположности. Така се случи, че се събудих една сутрин със заглавието в главата си - Venus Doom. За мен то означава комбинация от Богинята на Унищожението и на Възраждането.

С: Новите песни за доста сложни. Как ще ги изпълняваш на живо? Не би ли било трудно?
В: Ще видим. Със сигурност трябва да работим върху това, защото има доста песни с повече от две китари и беквокали и други подобни неща. А момчетата не са като Павароти, ако се сещаш какво имам в предвид. Те по-скоро звучат като Family Munster с техния стар и болен начин, което е някак забавно.

С: Представяш ли си да участвате на Евровизия с ХИМ?
В: Никога! (смее се) Отрази се добре на Лорди, но от друга страна е нещо, което ти се лепва като етикет завинаги. Това е нещо, което не желаем. Предпочитаме да си останем загубеняци.