..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***
Статии

Rock Hard 1999

На тях се дължи една от най-приятните изненади тази година: ХИМ изкачиха за кратко време позиции в готик-рок-сцената. В момента вторият и още неозаглавен албум предстои да бъде издаден. Предварителните прослушания доказват, че финландците са готови за пробив на световна равнище.
Вилле би искал да се съгласи с прогнозите, но в момента е още несигурен:
“Работихме по този албум толкова дълго време, че не знам как бихме могли да го опишем, на кого да го препоръчаме и как... В момента просто се нуждая от дистанция, уединение. Бих казал, че най-голямото препятствие беше аранжирането.” От това изказване на Вилле можем да заключим, че умаловажава постигнатото до момента. Може да забележите отличителните ХИМски черти, смесицата от перфектен синтез между рок-парчета и поп-звучащи меланхолични балади. Без значение дали преобладава рок-звученето (“She’ll be right here in my arms”, “Resurrection”, “Razorblade Kiss”) или песните са по-спокойни (“Gone with the sin”, “One last time”), със сигурност този запис има потенциала да се превърне в хитов. За това има редица причини. Доказателство за този факт е сесията за прослушване, на която бандата ни покани тази пролет в Хелзинки. Във Finnvot Studios момчетата бяха работили първо с Хийли след дебюта си с “Greatest...”, но по-късно решиха да направят напълно нов и различен запис. Защо?
Вилле: „Не бяхме доволни 100% и имахме чувството, че нещата не са толкова добри. Когато ни се предостави възможност да работим с Джон Фрайър (N.I.N, White Zombie, Depeche Mode, Fields of The Nephilim”) в Rockfield Studios, Уелс, не можехме да кажем „не”. Беше важно за нас да се докоснем до друг подход при работата и Джон ни накара да направим голяма крачка напред.”
...И така той направи материала да звучи по-...рок. Когато бяха записвали албума за пръв път, аранжиментите са останали на заден план. „Може би това беше грешката ни, че работехме по месец над всяка песен и непрекъснато я променяхме. Сякаш бяхме минирали полето с невнимателно отношение!” Проблемът е бил известен. И работата по саундтрака на филма “The 13th Floor” на Roland Emmerich подпомага израстването им. ХИМ не са първата група, чиято дейност в написването на саундтракова музика е спомогнала за оглавяване на чартовете. Освен неиздаваната версия на “Join Me”, в едноименния сингъл можете още да чуете unplugged-версия на “It?s all Tears” и кавър на “Rebell Yell” на Били Айдъл. Тази песен от дълго време принадлежеше към сет-листата на ХИМ.
Можете да получите Zodigi-packs (?) от Rock Hard, ако отговорите правилно на въпроса: в коя финска банда е свирил Гас преди да се присъедини към ХИМ?