..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***




Страница 69-72: Създаване на първия албум


HIM създадоха първия си албум "Greatest Lovesongs Vol. 666" за 15 дни. Преди да отидат в студиото, репетират наистина усърдно, но изведнъж осъзнават, че не разполагат с достатъчно песни.
HIM започват да записват първия си албум през лятото на '97. През пролетта и лятото има достатъчно време за солидни репетиции, докато нямат изпълнения през седмицата. Така че изцяло се съсредоточават на записването на албума и писането на песни. Ville Valo признава, че, благодарение на Бога, не са тръгнали да записват албума по-рано. Бандата не е била готова за това на този етап.
Проблемът е бил, че Ville е бавен песнописец и именно затова бандата разполага само с 8 песни за албума. Linde написва с Ville началото на "For You", а също и "Our Diabolikal Rapture". Тези 2 песни са единствените, които Linde е правил за HIM до този момент.
Основните части от песните са записани предимно в "Young people", звукозаписно студио в Munkkiniemi. След това момчетата отишли да направят вокал-партиите, кийборд-партиите и други неща в "Jokela". Записването отнело15 дни.
Поради почти пълната липса на студиен опит, цялата банда са се чувствали напълно изгубени. Никой не е имал и понятие какво би излязло като резултат на края. Hiili Hiilesmaa записва и продуцира бандата, помагайки на HIM по време на цялото време. Hiili миксира записите до последно в студията Finnvox за по-малко от седмица.
"Инструменталите бяха готави, когато отидохме в студиото, но всичко останало трябваше да обмислим с Hiili, - споделя Ville. - Кийборд, а също и китарните партии бяха готови, но не знаехме как да им придадем ефект, сила. Имахме нужда от Hiili за това".
"In the grace of your love I writhe in pain"
"Толкова се страхувахме, че Hiili ще иска да експериментираме твърде много и че записът ще стани твърде откачен. Но когато слушахме готовия запис, всичко си звучеше на място. Hiili бе напълно прав с откачения си лекарски подход. <…> Hiili всъщност изгради стила на HIM. По онова време той беше 6-ят член на HIM. Но преди студийната работа, не се бе намесвал в песните ни. Студиото бе неговото дейно поле".
От дебютния албум на HIM са избрани 2 песни, вече издаван в EP-то на бандата "666 Ways to Love: Prologue". Първите песни са презаписани отново. Една от тях, разбира се, е "Wicked Game". HIM бяха направили вече трета студийна версия. Първата версия е демо-версията, а втората е на EP-то. По-късно HIM за пореден път правят версия на "Wicked Game" с John Fryer към интернационалното издание на "Razorblade Romance".
"The Heartless" е друга песен от EP. В студиото е направена нова версия за албума. На EP-то "The Heartless" е 7-минутен дълъг и тежък запис. Бандата е смятала, че това принципно добро парче трябва да звучи малко по-простичко и леко. За албума "The Heartless" е записана без китари, станала е по-мека в добра насока, за да контрастира на останалия материал от албума.
"Малко информация за записването. Първо аз свирех на китара в "The Beginning of The End", защото Linde не беше налице в момента, - разказва Ville. - Беше записана в "Jokela" с най-лай*яния усилвател. Искахме да докараме този напълно лай*ян звук, да го изсвирим по лай*ян начин, а Linde би бил твърде добър за тая цел. Затова се наложи да си покажа уменията".
В дебютния албум Ville има шанса да покаже авторските си заложби. Голяма част от същия символизъм на любов и смърт идва оттам. Днес Ville казва, че дори не си спомня чувствата си по време на записването, които се е опитал да въплъти в текстовете.
"Може би са доста противоречиви чувства. Опитвах се да направя текстове по такъв метод, че да мога да чувствам по различен начин тези песни като ги пея всяка вечер, макар и винаги да стоя зад думите си. Така че те не са като историите на Bruce Bringsteen, в които Leena отива в Ikaalinen (намира се във Финландия), докато настъпва среднощният час.
"Заради този пръв запис започнах да се уча да използвам без мъка клишета. Не знам как толкава млад съм написал такива стихове за "For You". Изречението "In the grace of your love I writhe in pain" е адски красиво. Записът е много по-сериозен от нещата ни днес. Предполагам бил съм по-сериозен. Мислех, че правим ши*ано страхотно изкуство или нещо подобно, а след това осъзнах, че може би не е така. Трябва да съм сериозен и да работя много, но трябва и човек да притежава малко самоирония. А нямаше такава самоирония в първия ни албум.
Обикновено има някои песни от записа, които са важни за теб самия, които придават атмосферата на целия албум. В този запис "Wicked Game" е моят личен фаворит, както и "For You", "Our Diabolikal Rapture" и "When Love And Death Embrace" също. "The Beginning of the End", "(Don't Fear) The Reaper" и "The Heartless" са такъв тип "парчета", които не са толкова важни за мен, въпреки че ги харесвам и са били важни, докато съм ги писал. Днес не ме разчувстват особено ".
Когато HIM завършват работата по първия си албум, осъзнават, че дължината на записа е само 32 минути.
"Мислехме си какво, по дяволите, ще правим сега. Дължината на албума на Slayer "Reign In Blood" е по-малко от час, но, разбира се, записът ни беше доста късичък. Тогава си спомнихме за "(Don't Fear) The Reaper" на Blue Oyster Cult, която си беше и на първото демо на бандата, макар и то да не бе издадено. Затова го и сложихме като завършек на тавата. Дълго е 7 минути, та така целият албум ставаше 40 минути, което е напълно достатъчно. "(Don't Fear) The Reaper" е наистина минорна, меланхолична песен, както "Wicked Game", - казва Ville. - Има го символизмът любов-смърт, Ромео-и-Жулиетовската тема. Затова когато правехме демото, ми хрумна идеята да запишем песента с някой.
June Hyde дойде да изпеем дуета, същото момиче, което пищя в началото на "The Heartless" на първото EP. June е добра стара съученичка, живееше в същия блок с моите родители още от първи клас. Баща й е англичанин, а майка й - финландка, затова и наистина чудесно говори английски. Тя е стара изгора от основното училище. Ходихме в същия клас дори в юношеската гимназия. Започна да излиза с Linde и бяха заедно 6 години. Ако не греша, Linde не искаше June в студиото, защото току-що бяха скъсали и не искаше да присъства, докато June пееше".
.