..:::| Интервюта |:::..

Ville Valo разбива прекрасния романтичен ореал в очите на феновете

10х на Радина от Пловдив за това интервю

Секссимвол, дъртак или сатанист? Вокала на HIM Ville Valo (24) му е писнало от предрасъдаци. С новия си албум "Deep Shadows And Brilliant Highlights" финландската група се изкачи високо в световните класации. Фронтменът пак ще събира погледите на сцената. Това обаче въобще не го интересува. "Аз съм само един певец на рокгрупа, нищо повече".

  • И в действителност ли сте толкова романтичен, колкото изглеждате в песните и клиповете си?
    - Може би около 2%. Много хора си мислят, че ме познават само защото слушат музиката ми, това е глупаво. Музикантите не са стъклени, прозрачни същества.
  • Но на сцената вие сте мистичната рок звезда.
    - Глупости! Не е точно така. Аз пея и си изкарвам страхотно. Искам да се забавлявам нищо повече.
  • Заради мрачните ви песни и сатаниски символи ви свързват със сатанистите.
    - Не понасям веселата музика, но тези символи за мен имат друго значение. Смъртта не означава просто да умреш, а да избягаш от този гаден свят. Въпросет не е в това да си прережеш вените, а в това дали можеш да умреш заради любовта.
  • Това звучи доста романтично...
    - Аз обаче съм ужасно неромантичен. Освен това: какво е романтиката? Не смятам розите и свещите за романтични, това са клишета. Всъщност винаги съм мразил розите, не си падам по свещи, а вино пия само от пластмасови чаши.
  • Защо не обичате да говорите за личния си живот?
    - Не виждам защо трябва да говоря за личния си живот. Никой не го засяга с кого излизам и коя е приятелката ми. Ужасно е когато попзвездите говорят за родителите или жените си. Това само показва, че музиката им не е достатъчно интересна.
  • Но феновете се интересуват от личния живот на идолите си!
    - Да, така е, също като порнографията. Е, аз за съжаление не мога да разкажа шокиращи истории. Ние сме само петима скучни идиоти от Хелзинки - нищо особено.
  • Е, сега вече скромничите...
    - Не е така. Ние правим музика и това е работата ни. И водопроводчикът не си изпява семейната история когато е на работа. Просто си я свършва и си тръгва.
  • Все пак като рокзвезда ви е много по-лесно да се запознавате с жени...
    - Може и така да е, но аз излизам само с момичета, които познавам. Връзка? В никакъв случай! Толкова често пътувам, това със сигурност би означавало много проблеми. Аз съм верен и не си търся краткотрайни сексприключения. Авантюрите за една нощ са скучни и са просто възпалзване от една неловка ситуация: звездата и нейният почитател, който би направил всичко за своя кумир. По дяволите! Какво клише! Освен това, повечето момичета, които се предлагат, дори не са атрактивни.
  • Какво мислите за имиджа си на любимец на момичетата?
    - Това ме забавлява, та аз дори не съм красив. Това, както и много други неща, е просто глупава илюзия. Например на сцената винаги нося черни фланелки и често ги сменям. Това се тълкува като мания или имидж.
  • Вярно ли е, че си падате по топмодела Кейт Мос?
    - Не. Падам си по по-дебели мадами (смее се). Не, сериозно. Кльощавите жени са на мода, но това не ме интересува. Всеки носи нещо красиво у себе си, няма значение дали е дебел или слаб. Това няма нищо общо с личността му. Нямам определен идеал за жена.
  • Получавате ли много писма от почитатели?
    - Нямам никаква представа. Не чета нито едно от тези писма. С това се занимават други хора. А и това, което феновете пишат не е особено умно. Нямам желание да чета някакви глупости за себе си, дори и това да са стандартните: "Вие сте страхотна група! Възхищавам ви се!". В момента работим по нашата Интернет страница, за да могат почитателите ни да ползват e-mail и chat за връзка с нас. Това е по-добрият вариант от купчината писма.
  • Кое е най-лошото ви сексуално преживяване?
    - Винаги съм имал само хубави. Обичам секса. Не си падам по перверзии.
  • Как мислите, колко деца са направени на вашата музика?
    - (Смее се) Не искам да знам! Сигурно са чудовища. Дано са поне наполовина нормални.
  • Ще поемете ли някога сексшопа от баща си?
    - (Смее се) Със сигурност не. Това е адски скучно. Не знам как издържа баща ми там по 10 часа на ден.
  • Колко татуировки имате вече?
    - Пет, най-голямата е тази на лявата ми ръка. Но няма никакво значение, по-скоро е забавна, за разлика от болките, които трябваше да изтърпя.
  • Ревахте ли?
    - И още как - часове наред. (смее се)

    И така Ville Valo падна с оглушителен трясък от вършебния си пиедестал. Заедно с голямата му любов към феновете.

10х на Радина от Пловдив за това интервю

Обратно в Интервюта